De Glazen Linde

Huisartsenpraktijk
Home

Lindengracht 35
1716 DD Opmeer

Kantooruren: 0226 - 351215
Na kantooruren: 0229 - 297800

Huisartsen:
W.R.C. Klaassen
M.J.C. Stens- Geerlings

Praktijkassistentes

Bij de assistentes (Connie van Diepen,  Pamela Koenis, Reinie Westerhof , Marleen Laan, Marlies Former en Anja van Stralen) kunt U met vele praktische vragen terecht. Met één van hen maakt U de afspraken. Daarnaast heeft de assistente een eigen telefonisch vragenuur tussen 13.00 en 14.00 uur. Zij behandelt onder andere vragen over recepten, verwijsbrieven en het aanvragen van machtigingen voor Uw ziektekostenverzekering.

U kunt bij de assistente, op afspraak,  tussen 08.30 en 10.00 uur terecht voor het verbinden van wonden, verwijderen van hechtingen, injecties, en informatiefolders.

 

De assistentes zijn ook opgeleid voor het verrichten van klein medisch onderzoek. Zo maken Connie van Diepen, Reinie Westerhof, Marleen Laan en Marlies Former, uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Ook doen ze de periodieke controles bij patiënten met hoge bloeddruk, suikerziekte en astma of emfyseem. De assistentes verrichten metingen, inventariseren klachten en geven adviezen over diëten. In samenspraak met de arts wordt de medicatie geregeld. De huisarts ziet deze patiënten met grotere tussenpoos op controle.

 

Bij het maken van een afspraak voor een uitstrijkje of controle van hoge bloeddruk, astma of suikerziekte dient U wel te vermelden dat het hierom gaat.

Verwijsbrief
Wanneer de huisarts U verwijst naar een specialist, zal hij een verwijsbrief voor de specialist schrijven. De huisarts zal U vertellen of deze brief digitaal wordt verstuurd naar de specialist of wanneer U deze aan de balie op kunt komen halen. Vergeet U dan niet de brief mee te nemen naar de specialist.

Recept
Bij de aanvraag van herhaalrecepten kunt U de oude medicijnverpakking in de brievenbus deponeren of afgeven aan de balie. Ook bestaat de mogelijkheid herhaalrecepten via onze website aan te vragen of door Uw herhaalrecept in te spreken op de herhaalreceptenlijn, dit kan 24 uur per dag. Recepten die voor 10.00 uur zijn aangevraagd, kunt U dezelfde dag na 16.00 uur bij de apotheek afhalen.

Administratie
U wordt verzocht wijzigingen in ziektekostenverzekering, adres of gezinssamenstelling tijdig door te geven aan de assistente.

Spoed

->SPOED (ma-vr) 08 - 17:00uur
Bel 0226-351215, toets 1

->SPOED Buiten kantooruren
Bel de Centrale Huisartsenpost in Hoorn 0229-297800.

->EHBO
Voor eerste hulp (open wonden, kneuzingen, verbranding e.d.) kunt u altijd direkt terecht. Bel van tevoren, de huisarts houdt dan rekening met uw komst.

->Noodsituatie of Ongeval
Bel 112.

Contactinformatie

Home
Huisartsenpraktijk
De Glazen Linde
Lindengracht 35
1716 DD Opmeer
Telefoon
Kantooruren: 0226 - 351215
Na kantooruren: 0229 - 297800